11.10.17

Informació reunió d'inici de curs 2017-18

BON DIA FAMÍLIES GARBITENQUES!!

Després d'una estupenda Sortida d'Inici, lo prometido es deuda! Us fem arribar tota la informació que vam comentar a la reunió d'inici de curs el passat divendres.

Comencem el curs sent ni més ni menys que 23 monis, dels quals la majoria som fixes i alguns són de suport, i uns 100 infants! Pel que fa l'equip de monitors i monitores, som joves d'entre 18 i 24 anys molt motivats i motivades per encarar el nou curs amb totes vosaltres!!

1. HORARIS
Com cada any, l'esplai generalment el fem els dissabtes de 16.30 a 19.30h, fent un descans de mitja hora per a berenar junts/es (Important portar berenar cada setmana!). No obstant, també realitzem sortides amb el propi grup, amb tot l'esplai i amb d'altres entitats de lleure educatiu, que poden ocupar altres franges horàries. 

2. GRUPS D'EDAT
L'esplai està format per sis grups, que aquest any són els següents. Si voleu conèixer l'equip de monitors/es (a falta d'una actualització que farem en breus), podeu fer clic aquí!

XALOC (2011-2012) Monis: Anna Rosa, Andrea Aranda, Tomàs Sánchez, Zöe Ruiz.
MIGJORN (2009-2010) Monis: David Fonseca, Marc Punsola, Neus Riera, David Pérez.
TRAMUNTANA (2006-2007-2008) Monis: Jordi Riera, Júlia Corominas, Pau Sánchez. 
GREGAL (2004-2005) Monis: Maria Sampera, Yvette Xufré.
ORSAR (2002-2003) Monis: Mateu Font, Irene Rosa, Marcel Berger.
MESTRAL (2000-2001) Monis: Martí Torres, Raquel Marín.

Monitores de suport: Anna Molina, Clàudia Weiss, Irene Pérez, Marina Camps, Maria Martínez

3. FUNCIONAMENT DE L'ESPLAI
L'objectiu principal que tenim a l'esplai és educar en el lleure a partir del nostre ideari, el qual estem renovant de forma participativa entre totes. Pel que fa a l'activitat, realitzem jocs, dinàmiques, tallers, etc. També organitzem sortides conjuntes: les principals són la Sortida de Tardor, les Colònies i els Campaments (veure calendari).

4. QUOTES
Les quotes d'aquest curs seran les mateixes que el curs passat:
 • 1 infant: 38€/trimestre
 • 2 germans/es: 59€/trimestre
 • 3 germans/es: 70€/trimestre
Com bé sabeu, el curs passat no vam cobrar-vos cap trimestre. Això, tal i com vam explicar amb detall a la reunió, és degut a l'actualització de la situació legal i jurídica de l'esplai, ja que estem convertint l'antiga Associació Cultural La Mar de Garbí en l'Associació Esplai Garbí, amb els tràmits burocràtics que això comporta (renovació de junta, renovació d'estatuts, etc.) Des de fa uns mesos estem a l'espera de l'acceptació dels estatuts, que serà l'últim pas d'aquesta renovació. Aquesta espera ens impedeix passar les quotes però, com us diem, estem ja a la recta final de tota aquesta aturada i ja podem encarar la tornada a la normalitat.
Amb tot això pretenem explicar-vos diverses coses:
 • Abans d'explicar qualsevol cosa, demanem disculpes pel retard en el cobrament, que suposarà canvis en el calendari i que expliquem a continuació, i per la falta d'explicacions durant tot aquest temps.
 • Explicar-vos que estem aconseguint acabar aquest procés que permetrà actualitzar la situació legal de l'esplai partint de la realitat que vivim en la nostra entitat.
 • Anunciar com funcionarà el cobrament de quotes. Cada família es podrà acollir a l'opció de pagament que millor li vagi, i ens ho haurà d'informar quan us ho avisem (avisarem més endavant sobre COM informar-ho i QUAN informar-ho, no patiu!)Al següent quadre veureu les dues opcions de pagament i l'explicació en cada cas segons la vostra família (si deveu el curs anterior o si no el deveu, i el nombre d'infants inscrits/es). Per qualsevol dubte sobre aquest tema tan complicat, us animem a escriure'ns per explicar-nos millor. Gràcies i, un cop més, disculpeu les molèsties causades per aquest assumpte.
(clic per ampliar)


5. CALENDARI

Si voleu tenir a mà el calendari actualitzat durant el curs, feu clic aquí per consultar-lo i/o afegir-lo al vostre mòbil i no perdre-us cap data!


PRIMER TRIMESTRE
14 d'octubre - Primer dissabte d'esplai (no fem pont)
28 d'octubre - Castanyada (aviat rebreu informació!)
11 i 12 de novembre - Sortida de tardor (aviat rebreu informació!)
9 de desembre - Pont (no hi ha esplai)
16 de desembre - Tió

SEGON TRIMESTRE
13 de gener - Primer dissabte d'esplai
3 de febrer - Garbistoltes (carnestoltes a l'esplai)
10 de febrer - Ball de Carnestoltes (no hi ha esplai)
10 i 11 de març - Trobada d'infants i trobada de joves del Sector Maresme
24-28 de març - Colònies de primavera
31 de març -  No hi ha esplai

TERCER TRIMESTRE
d'abril - Trobada d'infants de Mataró
28 d'abril - Pont (no hi ha esplai)
11, 12 i 13 de maig - Esplaiada, trobada general d'Esplais Catalans
9 de juny - 42ª Festa Major de l'esplai
15-24 de juliol - Campaments

6. COMUNICACIÓ I XARXES SOCIALS
 • La comunicació entre vosaltres (les famílies) i l'equip serà a través del correu electrònic(esplaigarbi@gmail.com). En cas que deixeu de rebre correus, cal avisar als monitors i monitores. Si algun infant no pot venir el dissabte, és necessari que ens envieu un correu informant-ho quan abans millor, ja que així podem preparar les activitats tenint en compte el número d'infants que seran. Com bé sabeu, tenim grups d'edat que estan molt sol·licitats, on molts infants els agradaria tenir la oportunitat d'inscriure's-hi, per això cal aprofitar bé la vostra plaça i comunicar-nos la baixa si no podeu seguir venint.
 • La pàgina web de l'esplai és el bloc (www.esplai-garbi.blogspot.com), on hi pengem tot el que us enviem per correu i, a més, fotos i vídeos sobre el que fem a l'esplai.
 • Les xarxes socials que utilitzem són: FacebookInstagram Twitter, i allà hi compartim algunes informacions i fotos del que fem.
 • El WhatsApp no és una eina de comunicació oficial de l'esplai, però alguns grups decideixen amb les seves monis tenir aquest canal per comunicar-se de manera ràpida.
 • L'esplai també té mòbil, però només estarà disponible les tardes de dissabte i durant les sorties: 634 227 040
8. DISSABTE 14 D'OCTUBRE
Aquest proper dissabte 14 d'octubre no fem pont, per tant hi haurà esplai. Aprofitarem per treure tots els objectes perduts dels Campaments, serà el moment per recuperar-los.

LLISTA DE MATERIAL
Aprofitem aquest correu per fer una crida a portar-nos algun moble o electrodomèstic de segona mà que ens aniria bé tenir a l'esplai! Si sabeu d'alguna persona que ens ho pugui oferir en prou bon estat, que ens enviï un correu, ja sigui ara o al llarg del curs. Us deixem la llista del que hem pensat. Gràcies per avançat!
- Prestatgeries
- Taula o escriptori
- Microones
- Cafetera de càpsules o elèctrica

Per qualsevol dubte o quelcom que ens vulgueu comentar, podeu enviar-nos un correu electrònic! Recordeu dur els papers que us falten de la inscripció (INFO: clic aquí!).

Gràcies! Ens veiem dissabte!

L'equip de monitores i monitors