25.2.15

Fotos de dissabte 21 de febrer

El dissabte després de Carnaval va ser un dia ple d'activitats a l'esplai! Encara estem recopilant fotos de la festa de Carnestoltes i ben aviat les tindrem aquí penjades per recordar totes les disfresses.
De moment, però, us deixem amb les fotos de dissabte passat, que vam fer la primera meitat de la tarda per grups i després vam fer jocs i danses tots els grups.
RECORDATORI!
Aquest dissabte farem la Trobada amb el Cau Makarenko. Tota la informació fent clic AQUÍ!

MIGJORN
Els nens i nenes de Migjorn van haver de fer punteria en un joc per equips tombant les figures de l'altre equip amb pilotes de tennis.

TRAMUNTANA
Les nenes i nens de Tramuntana van anar d'excursió a Sant Miquel de Mata. Van quedar a les deu del matí a l'entrada de les Cinc Sénies i des d'allà van pujar fins al Turó de Mata, des d'on van observar el paisatge de Mataró, gran part del Maresme i, fins i tot, Barcelona! Tot seguit van pujar fins a l'ermita de Sant Miquel i allà van dinar i van estar jugant una estona. Tot i així, la gran notícia de la sortida és que una gossa ens va seguir durant gran part del dia, fins i tot a Mataró! Ja havent baixat, alguns nens i nenes van voler acompanyar a les monitores i monitor i a la gossa, de nom Titu, al veterinari, on van mirar si tenia xip i si podia tornar amb el seu amo. Finalment es van sumar als últims jocs i balls de la resta de grups a l'esplai.
TOTES LES FOTOS DE LA SORTIDA FENT CLIC AQUÍ!



GREGAL
El grup de Gregal va començar la tarda jugant al Dràcula, un joc semblant al pilla-pilla. Després van fer una dinàmica en la que es van separar en dos grups i cada grup tenia una fotografia d'un o una bebè. Cada grup havia de descriure com seria la personalitat, feina i família d'aquesta persona en el seu futur, però un grup pensava que es tractava d'un nen i l'altre es pensava que era una nena. Al final va resultar ser la mateixa foto, i van comentar els estereotips de gènere de la nostra societat.

ORSAR
Els nois i noies d'Orsar van començar amb un joc mogut, i després van posar-se amb la restauració de les xanques de l'esplai, que és el projecte que estan duent a terme amb moltes ganes!

MESTRAL
Les noies i nois de Mestral van començar explicant-se la setmana, i després ja van posar-se a fer una llista de les activitats i dinàmiques que han fet al llarg del curs, valorant-les positivament i negativament. Tot seguit van estar parlant sobre la proposta que tenien de fer alguna activitat de grup aquest estiu que ve, així com l'any passat van anar de ruta, i van estar pensant com fer campanya econòmica. Després van fer un calendari d'aniversaris del grup i, finalment, van fer una dinàmica en la qual havien de fer escultures individualment amb canyetes i espelmes, amb una reflexió final sobre els projectes personals i de l'esplai.

LLEVANT
El grup de joves de Llevant van estar preparant una activitat per fer amb els nois i noies de la seva edat del Cau Makarenko i després van seguir parlant del projecte de les samarretes que ens van presentar el dia de Carnaval i que us presentarem aquest cap de setmana al bloc de l'esplai.

ACTIVITAT CONJUNTA
Després de berenar, tots els grups de l'esplai es van unir per fer activitats conjuntament. Primer vam fer un parell de rondes de noms per conèixer-nos bé tots i totes, després ens vam dividir en dos grups i vam jugar al Nus per equips, veient quin grup era més ràpid desfent-lo. Tot seguit, alguns/es joves van voler començar fent algunes danses. Després de les danses vam jugar al Fratello i, finalment, vam tornar a fer danses fins que la tarda d'esplai va acabar.