1.3.07

30 ANYS FENT ESPLAI

El setembre de 2006 ha fet exactament 30 anys que l'Esplai Garbí va obrir les seves portes per primera vegada. És evident que des d'aquella data les coses han canviat molt: Mataró ha crescut, els infants no tenen els mateixos interessos, la tasca del voluntariat dels monitors és cada vegada més difícil... Però l'esplai ha intentat, i la majoria de cops ho ha aconseguit, adaptar-se a les necessitats de cada moment.

Com qualsevol entitat formada per persones ha viscut les seves etapes més brillants com també les més baixes, però ha aconseguit mantenir-se al llarg del temps, i els 30 anys en són una prova evident. I si som on som i hi hem pogut arribar és perquè s'ha mantingut present l'objectiu d'educar infants i joves a partir del lleure.

Tenim molt clar que estem vivint un moment extraordinari com a associació i per això hem considerat oportuna una gran celebració oberta a la ciutat. Potser som massa agosarats però el Garbí no pot desvincular-se fàcilment de Mataró i de la seva gent, i sobretot, de tothom que alguna vegada ha viscut de prop això de l'esplai.

Volem que Mataró sigui conscient que l'Esplai Garbí fa 30 anys que va començar, però el més important de tot és que encara és viu i té ganes de poder fer-se més gran en tots els sentits. El Garbí creu en el que fa i sap que s'alimenta d'un bon passat per poder continuar la seva tasca en un futur, que treballarà perquè sigui molt millor.

Aquesta commemoració ha de servir com a un punt d'inflexió en dos aspectes. El primer donar a conèixer a la ciutat quina és la nostra tasca i assolir reconeixement en la mesura del possible, i la segona, que la gent que ha passat algun moment pel Garbí durant la seva vida es senti reconegut, tingui consciència del que significa i es tornin a establir certs vincles amb els garbitencs de tot moment.