20.5.08

Manifest pro entitats d'educació en el lleure

Els casals de joves, els agrupaments escoltes i els esplais no són només una oferta de lleure per a infants i joves, sinó també són una oferta educativa, un espai on els infants i els joves tenen la oportunitat d’aprendre uns dels altres en un context participatiu i fora de l’àmbit de l’educació formal.

La tasca educativa que es dur a terme en aquests espais normalment no sol ser valorada com a tal. Sovint no és coneguda per una gran part de la ciutadania i l’administració no només no potencia aquestes entitats sinó que les menysté fins al punt de reduir aquestes entitats a l’àmbit juvenil, sense permetre que formin part de consells escolars locals o sense establir mecanismes permanents de comunicació amb els centres docents.

Les entitats d’educació en el lleure fan una tasca de cohesió social i de foment de la democràcia molt important. Són una escola de ciutadania on es treballen valors com el compromís, la cooperació i la igualtat.

Tota entitat d’educació en el lleure té al darrere un equip de monitores i monitors que dinamitza les activitats del centre. Majoritàriament, la retribució a aquest treball és inversament proporcional a la satisfacció de créixer i aprendre amb un grup d’infants o joves.

Des de l’equip de monitores i monitors de l’Esplai Garbí hem procurat enfortir els vincles d’aquestes entitats amb l’administració, hem defensat la necessitat de fer-les partícips a àmbits d’educació i hem intentat dignificar la tasca de les monitores i els monitors. Sempre des d’una òptica totalment constructiva.

Per aquest motiu rebutgem tot tipus d’accions destructives, precipitades i repressores envers la tasca de les entitats d’educació en el lleure, especialment aquelles dirigides des d’una organització governamental tant propera com pot ser l’administració local.

Les monitores i els monitors de l’Esplai Garbí.
Mataró, maig de 2008.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No al tancament de l'espai jove de Cerdanyola!

Anònim ha dit...

Did you know that USA and Europe blocked Wikileaks? What do you think about it?
Hope for answer